Bonusohjelma
XKombucha
Kombucha on juoma, joka viime vuosina on tullut erittäin suosituksi ja trendikkääksi terveystietoisten keskuudessa! Siinä on eläviä bakteerikantoja (tunnetaan myös nimellä probiootit) erittäin erityisellä maulla. Se sisältää myös useita terveellisiä happoja, antioksidantteja ja vitamiineja, mutta myös joukon aminohappoja, jotka edistävät lihasten rakentumista kehossamme. Jos haluat pysyä ajan hermoilla terveystrendeissä, sinun pitäisi kokeilla kombuchaa! Osta kombuchasi meiltä Tillskottsbolagetista.
Järjestälj
Mikä on kombucha?
Kombucha on probioottinen, kevyesti hiilihapotettu juoma, joka on ollut olemassa yli 2000 vuotta, mutta vasta viime aikoina se on tullut äärimmäisen suosituksi ympäri maailmaa. Alun perin juoma tulee Kiinasta, missä se on ollut pitkään tunnettu perinne. Perinne Kiinassa ei koske vain tämän juoman juomista vaan ehkä enemmänkin itse juoman valmistamista. Nykyään kombucha on saanut huomattavan suosion ja siitä on tullut valtavan suosittu kaikkien terveysfriikkien ja trenditietoisten keskuudessa.
Juomat sisältävät probiootteja, eli eläviä bakteerikantoja. Perusta koostuu haudutetusta teestä! Sitten siihen lisätään sokeria makeutukseksi ja erityinen kulttuuri (tunnetaan myös nimellä SCOBY - Symbiotiv Culture Of Bacteria and Yeast). Kulttuuri tekee juomasta niin ainutlaatuisen. Se koostuu erilaisista hiivoista ja terveellisistä bakteereista.
Juomat sisältävät probiootteja, eli eläviä bakteerikantoja. Perusta koostuu haudutetusta teestä! Sitten siihen lisätään sokeria makeutukseksi ja erityinen kulttuuri (tunnetaan myös nimellä SCOBY - Symbiotiv Culture Of Bacteria and Yeast). Kulttuuri tekee juomasta niin ainutlaatuisen. Se koostuu erilaisista hiivoista ja terveellisistä bakteereista.
Mihin kombuchaa käytetään?
Näiden juomien hyödyt ovat moninaiset! Etenkin elävät bakteerikannat ovat hyviä suolistomme hyvinvoinnille ja varsinkin ruoansulatukselle. Se siis rauhoittaa vatsaamme ja auttaa kehoamme ottamaan ravinteita samalla kun se suojaa solujamme vapailta radikaaleilta. Ei vain, että se tarjoaa monia etuja vatsallemme ja suolellemme, se vaikuttaa myös uskomattomasti ihoomme, hiuksiimme ja kynsiimme. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että juoma on runsaasti B-vitamiineja! Syy siihen, miksi kombucha on niin runsaasti sekä B-vitamiineja että monia muita vitamiineja, johtuu siitä, että sitä ei lämmitetä sen valmistuksessa. Tämä säilyttää kaikki ravintoaineet. Tulos? Korkeat pitoisuudet monia hyödyllisiä vitamiineja! Viime aikoina on tehty useita tutkimuksia ja useita positiivisia terveysvaikutuksia on voitu vahvistaa. Se voi esimerkiksi parantaa muistia, antaa meille enemmän energiaa ja parantaa immuunijärjestelmäämme.
Mistä kombucha koostuu?
Kombucha on fermentoitu juoma, joka koostuu mustasta teestä, sokerista ja vedestä. Lisäksi siinä käytetään erityistä kulttuuria, joka koostuu erilaisista hiivoista, sekä valinnaisesta maustamisesta, kuten mangosta, vadelmasta tai sitruunasta. Se on rikastettu monilla terveellisillä vitamiineilla, mineraaleilla ja antioksidanteilla, ja valmistettaessa muodostuu useita erilaisia orgaanisia happoja. Näihin kuuluvat muun muassa sitruunahappo, etikkahappo ja glukonihappo.
Milloin ei tulisi juoda kombuchaa?
Kombuchaa voi juoda kuka tahansa, milloin tahansa! Mutta maku on melko erikoinen eikä yleensä erityisen suosittu nuorten keskuudessa. Mutta terveystietoiselle perheelle ja uteliaille lapsille se voi ehdottomasti olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi virvoitusjuomille tai mehulle. Yksi suosituimmista käyttötavoista on korvata alkoholijuomat lasillisella raikasta fermentoitua teetä! Koska se on hieman kuplivaa ja hieman poreilevaa tuntua, se sopii erinomaisesti vaihtoehdoksi kuohuviinille tai muille alkoholijuomille! Vaihtoehtoisesti voit lisätä sen myös sekoitettuun juomaan hyvän maun vuoksi. Mutta tietenkin sinun ei tarvitse olla erityistä syytä valmistaa tai juoda kombuchaa, sitä voi vain nauttia sellaisenaan milloin tahansa! Ainoa, joka tulisi olla hieman varovainen, on sinä, jolla on diabetes. Tämä johtuu siitä, että tämä juoma valmistetaan sokerilla, joten ole hieman varovainen ja juo kohtuudella!
Miten kombuchaa tulisi juoda?
Tällä hetkellä ei ole tutkimusta tai tutkimuksia, jotka ovat selvittäneet, kuinka paljon on optimaalista juoda tai milloin se tulisi juoda. Yleistä on juoda sitä kerran päivässä ja silloin noin desilitra! Kun sitä valmistetaan, muodostuu useita terveellisiä happoja, bakteereja ja vitamiineja, jotka vaikuttavat positiivisesti kehoomme ja terveyteemme monin tavoin. Muun muassa muodostuu etikkahappoa, terveellistä happoa, joka vaikuttaa tulehduksia ehkäisevästi suolistossa! Muodostuu myös erilaisia aminohappoja, jotka vaikuttavat positiivisesti lihasten kasvuun, ja monia erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja! Joten lisäksi siihen, että kombucha on herkullinen, jännittävä ja ainutlaatuinen juoma, se on myös terveellinen.
Kuinka paljon alkoholia kombuchassa on?
Yleensä juomia, joissa on alle 0.5 prosenttia alkoholia, kutsutaan alkoholittomiksi. Kuinka paljon alkoholia tässä juomassa sitten on? No, kombucha sisältää yleensä jossain välillä 0.5 ja 1 prosenttia alkoholia, eli vähemmän kuin puolet siitä määrästä, mikä on tavallisessa kevytoluessa, jonka ostamme ruokakaupasta. Toisin sanoen se luokitellaan alkoholittomaksi juomaksi, ja sen alkoholipitoisuus on niin alhainen, ettei sitä tarvitse myöskään lainsäädännön mukaan ilmoittaa tuoteselosteessa.
Onko kombuchassa paljon sokeria?
Se voi kuulostaa monimutkaiselta, monimutkaiselta ja täysin mahdottomalta juomalta tehdä itse. Mutta usko tai älä; se on mahdollista! Se vie aikaa ja vaatii hieman vaivaa, mutta se on täysin mahdollista ja itse asiassa melko hauskaa. Kun valmistat kombuchaa kotona, sen valmistumiseen kuluu yleensä viidestä viiteentoista päivään. Kun valmistat sitä, prosessissa on useita eri vaiheita. Mitä pidempään annat käymisprosessin kestää, sitä enemmän sokeripitoisuus juomassa laskee ja maku tulee happamammaksi ja happamammaksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos annat sen käydä liian lyhyen aikaa, se on liian makea, ja jos annat sen käydä liian kauan, kaikki teeeseen lisäämäsi sokeri muuttuu ja saat etikan sijasta.
Kestääkö se 5 vai 15 päivää riippuu monista tekijöistä, mutta muun muassa huonelämpötilasta. Helpoin tapa on maistaa ja lopettaa käyminen, kun olet saavuttanut täydellisen tasapainon makeuden ja hapokkuuden välillä. Etuna on, että kun valmistat itse, voit valita maun täysin oman mieltymyksesi mukaan. Suosittu maustaja on inkivääri ja sitruuna. Haluatko kokeilla inkivääri- ja sitruunamakua, mutta et halua valmistaa sitä itse, voit kokeilla jotain monista valmiista vaihtoehdoista, jotka tulevat pienissä pulloissa.
Kestääkö se 5 vai 15 päivää riippuu monista tekijöistä, mutta muun muassa huonelämpötilasta. Helpoin tapa on maistaa ja lopettaa käyminen, kun olet saavuttanut täydellisen tasapainon makeuden ja hapokkuuden välillä. Etuna on, että kun valmistat itse, voit valita maun täysin oman mieltymyksesi mukaan. Suosittu maustaja on inkivääri ja sitruuna. Haluatko kokeilla inkivääri- ja sitruunamakua, mutta et halua valmistaa sitä itse, voit kokeilla jotain monista valmiista vaihtoehdoista, jotka tulevat pienissä pulloissa.