Bonusohjelma
XIsolaatti
Isolaatti on ensiluokkainen proteiini, jolla on korkea biologinen arvo ja proteiinipitoisuus, samalla kun sekä rasvan että hiilihydraattien määrä on äärimmäisen alhainen. Proteiinipitoisuus on usein jopa 90%, mikä tekee tästä täydentäjästä ihanteellisen sinulle, joka haluat saada niin paljon proteiinia ja niin vähän rasvaa kuin mahdollista. Maksimoi lihasten rakentaminen, palautuminen ja rasvanpoltto. Soveltuu niin pirtelöihin kuin smoothieihin, puuroihin ja pannukakkuihin. Hanki korkealaatuinen isolaattiproteiinisi meiltä Tillskottsbolagetilta.
Järjestälj
Iso Whey Zero Black on heraproteiini-isolaatti, joka tarjoaa uskomattomat 27 grammaa proteiinia an...
Maukas, korkealaatuinen ja 100% kasviproteiinia! Pea Protein Isolate on puhdas ja korkeasti konsen...
Star Nutritionin Soy Protein Isolate on kasvipohjainen proteiinijauhe, joka perustuu ravinteikkais...
Osta MuscleTech Nitro-Tech Performance Series, 1,8 kg ja saat MuscleTech Nitro-Tech Performance Se...
Whey Iso Pro on TbJP ehdottoman korkealaatuinen hera-isolaatti, suunniteltu sinulle, joka haluat h...
Super Whey Isolate Supermass Nutritionilta on puhdasta heraproteiini-isolaattia Nutritionilta! Usk...
Formuloidaan korkealaatuisilla ainesosilla, ISO SURGE Mutants nopeavaikutteinen heraproteiini-isol...
ISO Surge Mutant on puhdas heraproteiini-isolaatti, jossa on runsaasti laadukasta proteiinia. Sit&...
Grass fed Whey on premiumvalinta sinulle, joka haluat parhaan mahdollisen raaka-aineen yhdistettyn...
Mikä on isolaatti?
Isolaatti on muoto heraproteiinista, eli maitopohjaisesta proteiinilähteestä ja myös erittäin helposti sulava sellainen. Sitä kutsutaan usein täysipainoiseksi proteiiniksi ja haaraketjuisten aminohappojen pitoisuus on erittäin korkea. Isolaatti on puhdistettu versio heraproteiinista, ja se on valmistettu monivaiheisesti poistamalla rasvat ja laktoosi, mikä tuottaa lopputuotteen, jossa on äärimmäisen korkea määrä proteiinia ja lähes olematon laktoosi- ja rasvapitoisuus.
Sen puhtauden ja korkean aminohappoprofiilin ansiosta se imeytyy nopeasti elimistöön, mikä antaa täydennykselle lähes täydellisen lihaksia rakentavan proteiinin aseman. Sen ominaisuudet sopivat myös niille, jotka haluavat pudottaa painoa, koska hiilihydraattien ja rasvan määrä on hyvin vähäinen ja proteiini korkea.
Monet kokevat vaikeaksi saada tarpeeksi proteiinia ruoasta samalla kun pitävät rasva- ja hiilihydraatti-intakea alhaalla sekä yleistä kalorimäärää. Tässä isolaatti tulee kuvaan. Se on erittäin kätevä, taloudellinen ja HERKULLINEN vaihtoehto kanan rintafileelle, tonnikalalle tai rahkalle. Korkea proteiinin saanti on myös osoittautunut helpottavan dieettiä sen ruokahalua hillitsevän vaikutuksen ansiosta.
Miten isolaatti valmistetaan?
Isolaatti on proteiinia puhtaimmillaan. On olemassa monia erilaisia ravintolisiä, joilla on korkea proteiinipitoisuus, mutta jos haluat olla varma saavasi puhdasta proteiinilisää, sinun tulisi valita tämä.
Se valmistetaan suodattamalla heraproteiini maitotuotteista, ja riippuen käytetystä suodatustekniikasta proteiinin pitoisuus vaihtelee. Alla selitämme käytetyt eri tekniikat:
- Membranfiltrering; tämä on halvin isolaattiproteiinin valmistusmenetelmä. Saat edullisen lisäravinteen, mutta sinun on oltava tietoinen siitä, että tämä menetelmä voi vahingoittaa joitain fraktioita, mikä johtaa alhaisempaan puhtaan proteiinin pitoisuuteen.
- Ristivirtasuodatus; tätä suodatustekniikkaa käytetään hieman parempaan lopputulokseen kuin membraanisuodatus, koska fraktiot säästetään käyttämällä kylmää, jäähdytettyä ilmaa suodatusprosessin aikana. Jäähdytetty ilma pelastaa proteiinifraktiot hajoamiselta lämmitysvaiheessa, joka on osa prosessia. Ristivirtasuodatuksella valmistettu isolaatti on siksi hieman kalliimpaa, mutta se pitää myös paremman proteiinilaadun.
- Ioninvaihtoeristäminen, tunnetaan myös nimellä ioninvaihtokromatografiasuodatus; suodatustekniikka, joka tuottaa jopa 97 % puhdasta proteiinia. Menetelmässä ionit erotetaan proteiinista, jolloin jäljelle jää pääasiassa puhdasta proteiinia. Tämä proteiiniversio on kehittynein ja tarjoaa korkeimman laadun, mutta valitettavasti on myös kääntöpuoli. Itse suodatusprosessin aikana on riski, että osa proteiinifraktioista, jotka ovat terveellisimpiä, tuhoutuu, ja tämä heikentää myös isolaatin laatua.
Kaikilla kolmella suodatusmenetelmällä on omat etunsa ja haittansa, riippuen siitä, mikä on sinulle tärkeää.
Mikä on ero isolaatin ja konsentraatin välillä?
On useita eroja heraproteiini-isolaatin ja -konsentraatin välillä, mutta suurin ja merkittävin ero on proteiinipitoisuus. Isolaatissa tämä on yleensä vähintään 90 %, kun taas konsentraatissa se vaihtelee 35 - 80 % välillä. Isolaatissa on siis yleensä vähintään 90 g puhdasta proteiinia per 100 g jauhetta, kun taas konsentraatti sisältää keskimäärin 65-75 g proteiinia per 100 g jauhetta.
Erityisesti laktoosi-, gluteeni- ja rasvapitoisuus ovat myös suuria eroja. Hienojen suodatusten ansiosta isolaatissa ei suodateta vain hiilihydraatteja ja muita aineita, vaan myös laktoosi, gluteeni ja suuri osa rasvasta. Jäljelle jää siis jauhe, joka koostuu pääasiassa proteiinista! Tämä on syy siihen, miksi monet kilpailevat urheilijat, mutta myös laktoosi-intolerantit ja tiukasti ruokavaliota noudattavat valitsevat tämän konsentraatin sijasta. Saat siis enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa, sokeria, laktoosia ja gluteenia.
Olipa valintasi mikä tahansa, proteiinin vaikutus on sama. Jos siis haluat vain proteiinia, pärjäät hyvin laadukkaalla konsentraatilla!
Miksi valita isolaattiproteiini?
Proteiinijauheen valinta ei ole helppoa nykyään. Markkinat kasvavat ja tarjonta on viime vuosina vain kasvanut ja kasvanut! Usein tiedetään herasta (tai wheystä, kuten englanniksi sanotaan). Heraproteiini on maitopohjainen, helposti sulava ja yleinen proteiininlähde. Entä sitten isolaatti? Se on muoto heraproteiinista!
Monia tutkimuksia on tehty, joissa on vertailtu heraproteiini-isolaattia muihin proteiininlähteisiin. Päädyttyynä on, että tällä lajikkeella on usein ylivoimainen aminohappokoostumus ja myös optimaalinen proteiinipitoisuus lihasten rakentamiseen. Lisäksi sillä on joukko yleisiä positiivisia terveysvaikutuksia:
- Erittäin korkea proteiinipitoisuus (noin 90 %)
- Nopeuttaa proteiinien varastointia helposti saatavien aminohappojen ansiosta
- Toimii antikatabolisesti (säilyttää lihaksia)
- Lähes olematon laktoosi- ja rasvapitoisuus
- Edistää immuunijärjestelmää
Mikä proteiinityyppi on paras?
Mikä proteiinin muoto on paras, riippuu henkilöstä henkilöön. Se riippuu muun muassa elämäntyylistäsi, eli kuinka paljon treenaat, miten syöt jne. Se riippuu myös siitä, mikä on tavoitteesi treenin suhteen. Haluatko rakentaa lihaksia? Pudottaa painoa? Lisätä painoa? Parantaa kuntoasi? Jne. Lopuksi allergiat, ruokamieltymykset, mieltymykset ja maku vaikuttavat.
Isolaattiproteiini on sellainen tuote, joka ei sovi kaikille, mutta monille! Siinä on noin 90 % proteiinia, erittäin vähän rasvaa, hiilihydraatteja ja laktoosia sekä sokeria. Biologinen arvo on korkea ja aminohappoprofiili täydellinen. Se imeytyy nopeasti ja on hellä vatsalle. Siksi se on suosittu valinta monille, erityisesti niille, jotka haluavat rakentaa lihaksia ja etsivät mahdollisimman puhdasta proteiinijauhetta!
Budjetin suhteen on ehdottomasti halvempia vaihtoehtoja, mutta se on silti erittäin edullinen ottaen huomioon tuotteen. Jos haluat hieman edullisemman vaihtoehdon, konsentraatti voi olla suositeltava vaihtoehto! Silloin proteiinipitoisuus nousee hieman ja rasvan, hiilihydraattien ja laktoosin määrä nousee hieman.
Onko isolaatti laktoositonta?
Onko isolaatti laktoositonta vai ei, riippuu tuotteesta. Se riippuu muun muassa valmistusprosessista ja siitä, mitä raaka-ainetta on käytetty tuotteessa. Yleisesti ottaen tasot ovat erittäin alhaisia, mutta ne voivat vaihdella eri valmistajien eri tuotteiden välillä. Siksi varmista aina lukea ravintoarvot ja tiedot huolellisesti ennen tuotteen nauttimista, etenkin jos olet herkkä tai intolerantti.
Tämän lisäravinteen yleisesti alhainen laktoosipitoisuus johtuu sen valmistusprosessista. Mitä tapahtuu valmistuksen aikana on, että proteiini erotetaan muista aineista, kuten rasvasta ja hiilihydraateista, mutta myös laktoosista. Tuloksena on erittäin puhdas jauhe, joka koostuu pääasiassa proteiinista ja vain vähän rasvasta, hiilihydraateista ja laktoosista.
Milloin isolaattia tulisi käyttää?
Koska tämä luokitellaan nopeaksi proteiiniksi, sitä tulisi nauttia mieluiten harjoituksen yhteydessä. Se imeytyy nimittäin kehoon vain muutamassa minuutissa, toisin kuin esimerkiksi kaseiini, joka imeytyy useiden tuntien aikana. Voit esimerkiksi nauttia ravistimen hetki ennen harjoittelua tai vielä parempi, harjoituksen jälkeen. Kun olet rasittanut lihakset, niillä on nimittäin suurin tarve ravinnolle ja palautumiselle.
Jos olet todella vakavissaan lihasmassan rakentamisesta ja suorituskyvyn parantamisesta, voit myös lisätä kreatiinia ravistimeesi. Tutkijat ovat yksimielisiä ja ovat toistuvasti osoittaneet, että kreatiinilisien käyttö voi johtaa selvään volyymin ja voiman lisääntymiseen. Tämän vuoksi tämä on yleinen yhdistelmä, erityisesti fyysisen aktiivisuuden jälkeen.
Harjoituspäivinä sinun tulisi siis ottaa lisäravinne harjoituksen yhteydessä, mieluiten harjoituksen jälkeen. Mitä levon päiviin tulee? No, silloin voit ottaa ravistimesi aamulla heti heräämisen jälkeen. Tällöin lihaksesi ovat nimittäin kaikkein vastaanottavaisimmillaan! Se sopii myös hyvin pääaterioiden välillä olevaksi välipalaksi. Näin varmistat, että lihassynteesi jatkuu jatkuvasti korkealla tasolla.
Kuinka paljon isolaattia tulisi ottaa?
Mitä tulee siihen, kuinka paljon isolaattia tulisi ottaa, se on äärimmäisen yksilöllistä. Se riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien ikä, sukupuoli, harjoittelutaso ja ennen kaikkea ruokavalio. Myös harjoitustavoitteet ovat tärkeitä. Jos tavoitteesi on lihasten rakentaminen, sinun pitäisi saada noin 2 g proteiinia per kilo kehonpainoa, mikä tarkoittaa, että saatat tarvita enemmän isolaattia kuin henkilö, joka esimerkiksi harjoittelee rauhallisesti kahdesti viikossa eikä tavoittele lihasten rakentamista.
Yksi annos on yleensä noin 25-30g, mutta kuten sanottu, se on erittäin yksilöllistä.
Voiko isolaattia käyttää leivontaan?
Isolaatin edut ovat moninaisia... Tässä yksi lisää: Sitä voi käyttää erinomaisesti leivontaan! Voit siis saada korkealaatuista proteiinia samalla kun nautit suklaapallolla, puurolla tai muffinilla. Jos siis pidät leipomisesta, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla leipomista tämän tuotteen kanssa!